Як повідомляють організатори акції «Вимагаємо незалежного генерального прокурора!» на сторінці у «Facebook», у Києві активісти зберуться під Адміністрацією Президента України.

Окрім негайної відставки генпрокурора Віктора Шокіна, активісти вимагатимуть публічного обговорення кандидатури нового незалежного генпрокурора і якнайшвидшого його призначення. Оскільки, за їхніми словами, замість Шокіна Президент пропонує осіб, які представляють стару корумповану систему.

Водночас учасники акції протесту наголошують на необхідності проведення розслідування проти тих, хто переслідує представників громадянського суспільства, зокрема Центру протидії корупції, а також доведення до кінця розслідування справи «діамантових прокурорів» та інших резонансних злочинів.

Проведення акції призначено на понеділок, 28 березня, не випадково, бо сьогодні на Банковій відбудеться публічне обговорення роботи Генеральної прокуратури, а у вівторок Верховна Рада розглядатиме питання відставки чинного генпрокурора.

«У виступах спікери дадуть оцінку роботі генпрокурора і пояснять, чому роботу Шокіна та Яреми вважають проваленою: жодної доведеної до кінця кримінальної справи щодо санкційного списку Євросоюзу (проти чиновників режиму Януковича), імітація оновлення прокуратури, боротьби з корупціонерами, зухвала протидія викоріненню корупційних схем у відомстві, на прикладі справи «діамантових прокурорів», – зазначають організатори акції.

У заході беруть участь представники кількох громадських організацій, серед яких – адвокатська дорадча група героїв Небесної сотні, громадянська платформа «Нова країна», ГО «ВО «Автомайдан» та інші.

У Львові аналогічна акція протесту відбудеться о 12:00 під стінами прокуратури Львівської області на проспекті Шевченка, 17.

ІА "Вголос": НОВИНИ