Свято має багато релігійних традицій, тому варто знати, що не можна робити в Тетянин день, адже заборон є чимало, пише Znaj.ua.

День Тетяни: історія свята

Тетяна народилася приблизно в 200 році в Римі. Тоді в місті майже не було християн, адже основною вірою було язичництво, а головною традицією – жертвоприношення. Звичайно, християни не брали участь у подібному.

Через деякий час почалися жорстокі гоніння на християн. Тетяну хотіли змусити принести жертву Аполлону, але вона помолилася Ісусу  – і статуя впала та розбилася. Після цього її катували, аби вона зреклася християнства, але нічого не вийшло. Зрештою, її просто стратили.

Згодом її день смерті почали відзначати, як День Тетяни.

Що не можна робити в свято

Найперше, всі заборони в День Тетяни пов'язані з язичницькими повір'ями. Наприклад, 25 січня категорично не можна ворожити. Адже це язичницька традиція.

Сварки на Тетянин день категорично заборонені, особливо, якщо вони відбуваються в сімейному колі. Так що, згідно з традиціями наших предків, на Тетянин день ми повинні бути миролюбні і доброзичливі.

Вважається, що в День Тетяни не можна перебувати в брудній хаті. Тому до свята всі намагалися навести порядок у житлі. Також у свято не можна було відмовляти в допомозі тим, хто цього потребує. Інакше людина, яка проігнорувала іншого, сама потрапить у біду – так кажуть наші бабусі та прабабусі.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ