Ця дата не тільки відзначає прихід астрономічної весни, але також є першим днем ​​за 6 місяців, коли на північному полюсі Землі вперше сходить Сонце, пише «Сегодня».

У народі з цим днем ​​пов'язано чимало традицій.

Що таке День весняного рівнодення

У цей день Земля, обертаючись навколо своєї уявної осі, що проходить через полюси, одночасно рухаючись навколо Сонця, знаходиться в такому положенні щодо світила, що сонячні промені, які несуть теплову енергію, падають прямовисно на екватор. Сонце переходить з південної півкулі в північну, і в ці дні у всіх країнах день майже рівний ночі. Весняне і осіннє рівнодення вважаються астрономічним початком відповідних пір року.

Відзначимо, що Новий рік в деяких країнах, наприклад, Ірані, Афганістані, Таджикистані, Казахстані, Киргизстані, Узбекистані – практично у всіх країнах Великого шовкового шляху, починається саме в цей день.

Що не можна робити в День весняного рівнодення

Стародавні вірили, що день весняного рівнодення – це день, коли нечисть має велику владу і силу. У цей день не можна думати про погане, всі негативні думки дуже швидко можуть стати реальністю.

Сумувати в День весняного рівнодення не можна у жодному разі, інакше так і проведеш цей рік у зневірі. Вважалося, що чим радісніше і веселіше пройде цей день, тим краще пройде і весь рік.

У день весняного рівнодення не можна сваритися, засмучуватися, з'ясовувати стосунки з близькими. Найкраще провести цей день у колі родини або з коханою людиною.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ