Останній дзвінок для учнів 2016/2017 року пролунає 26 травня у всіх школах країни.

Обов'язковим атрибутом Останнього дзвоника є «лінійка». Це своєрідний ритуал прощання учнів зі шкільним життям і початком дорослого життя, пише znaj.ua.

У цей день випускники і школярі молодшого віку приходять до школи раніше, оскільки зазвичай концерт-лінійка не проводиться під палючим, майже літнім сонцем.

Вже майже дорослим школярам рекомендується в цей день забути про джинси та футболки. Рекомендується віддати перевагу класичному стилю в одязі.

Уже майже колишні учні останні кілька років приходять на «лінійку» у вишиванці. Це стало однією з традицій для українських випускників і даниною українським звичаям. Вона витіснила звичайні білі сорочки та шкільну форму радянського зразка, яка раніше була популярною у випускниць. Ще одним незмінним аксесуаром залишається білий бант. Пухнасті банти нагадують про найперше для школярів свято першого вересня.

Не втратила свою актуальність й стрічка з написом «Випускник». Зазвичай її вибирають в жовто-блакитних кольорах національного прапора, також зустрічаються стрічки білого кольорі. Рідше використовують червоний колір, оскільки його використовували школярі в радянські часи і він асоціюється з комуністичною спадщиною.

Жодна «лінійка» на останній дзвінок не обходиться без вальсу у виконанні випускників. До цієї традиції ставляться з усією серйозністю. Найчастіше репетиції починаються не пізніше, ніж за півроку до події.

Коли останній дзвоник пролунає в руках маленького першокласника, випускники запускають в небо повітряні кулі. На них пишуть свої найзаповітніші бажання або прив'язують невеликі записки. Також у дворі рідної школи випускники залишають зворушливі послання крейдою.

Ось як готуються випускники до свята:

Випускниця зі Львова :)

 

Ну ось і все

ІА "Вголос": НОВИНИ