Про це оголосив головуючий суддя Владислав Дев'ятко, - передає УНІАН.

«Підстав для повернення обвинувального акта не встановлено. Призначено судовий розгляд цього кримінального провадження у відкритому судовому засіданні в приміщенні Оболонського райсуду по суті на 26 червня 2017 року на 10:00», - сказав Дев'ятко.

Варто зазначити, що питання про проведення спеціального судового розгляду (заочного суду щодо Януковича) буде розглядатися пізніше, тобто під час розгляду по суті, якщо прокуратура повторно подасть це клопотання.

Як повідомляв «Вголос», 16 червня Оболонський районний суд Києва вчетверте продовжив підготовче судове засідання у справі про держзраду екс-президента Віктора Януковича.

Суд, зокрема, вирішив звернутися до Вищої ради правосуддя на предмет перевірки наявності елементів тиску на суд у висловлюваннях генерального прокурора України Юрія Луценка, його заступника Анатолія Матіоса та міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

Під час судового засідання захист Януковича виступив проти залучення присяжних в разі призначення до розгляду по суті справи. Адвокати наполягали, що розгляд мають проводити троє професійних суддів.

За даними Генпрокуратури України, Віктора Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України) та ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Екс-президенту також обіцяють забезпечити належну охорону, якщо він таки вирішить з'явитися до суду особисто. Адвокати Януковича також просили визнати свого підзахисного потерпілим.

ІА "Вголос": НОВИНИ