Про це у коментарі кореспонденту «Вголосу» розповіла завідувач інформаційно-освітнього відділу Меморіального музею тоталітарних режимів «Територія Терору» Анна Шиманська.

«Фільм розповідає про життя та діяльність Олега Сенцова до арешту, перебіг судового процесу над українським режисером та його спілкування з родиною», – зазначила вона.

Робота над кінострічкою розпочалася в липні 2014 року. Аскольд Куров знімав у Москві попередні засідання суду та сцени за участі сестри Олега Сенцова – Наталії, а український режисер Андрій Литвиненко – епізоди за участі друзів Олега й учасників «Автомайдану» в Україні.

Українська прем'єра відбулася 25 березня 2017 року на міжнародному фестивалі документального кіно про права людини Docudays UA.

Початок показу у Львові о 18:00 год.

Довідка:

Олег Сенцов – український режисер, активіст Євромайдану, уродженець Криму. Після того як Росія анексувала півострів, став активним противником окупації. У травні 2014 року його заарештували співробітники російських спецслужб та висунули звинувачення у плануванні теракту і перевезли до Москви. Через півроку перебування під вартою Сенцова засудили до 20 років ув'язнення попри той факт, що він давав свідчення під тиском, своєї провини не визнав, а докази у справі – відсутні.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ