Як зазначається в самому законі, його положення вступають в силу на наступний день після офіційної публікації. Закон був оприлюднений в парламентській газеті «Голос України» 10 жовтня. Таким чином, пенсійна реформа в Україні вступає в силу сьогодні, 11 жовтня, пише «Сегодня».

Нагадаємо, 3 жовтня Верховна Рада прийняла законопроект № 6614, яким впроваджується пенсійна реформа. Президент Петро Порошенко підписав закон менш ніж через тиждень – 8 жовтня.

Пенсійна реформа не передбачає прямого підвищення пенсійного віку. Але декому доведеться відкласти вихід на заслужений відпочинок, так як в Україні вводяться вимоги до страхового стажу.

Крім того, в законі прописано «осучаснення» пенсій. За фактом, це перерахунок всіх пенсій за новою формулою – з урахуванням показника середньої за три роки зарплати і нового коефіцієнта. Розмір «осучаснених» пенсій буде розраховуватися індивідуально для кожного пенсіонера – підвищення пенсій складе від 50 до більш ніж 1000 гривень. При цьому найвищі прибавки до виплат отримають ті, хто вийшов на пенсію давно, отримуючи при цьому зарплати в кілька разів вище середніх.

Перерахують всі пенсії «заднім числом» – нові суми нараховуватимуться з 1 жовтня, не дивлячись на те, що Рада не встигла прийняти закон в термін.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ