Свято відзначається щорічно в останню неділю червня відповідно до Указу Президента України від 22 червня 1994 року N 323/94 «Про День молоді», пише «Народна правда».

Варто зазначити, що сучасні представники молодого покоління мають декілька приводів для святкування дня молоді. Так, Міжнародний день молоді щорічно відзначають 12 серпня,  а Всесвітній день молоді завжди святкують 10 листопада.

Свято було встановлено на честь річниці з дня заснування Всесвітньої федерації демократичної молоді в 1945 році. Тоді 10 листопада в Лондоні завершилася тижнева Всесвітня конференція молоді. Її проведення ініціювала Всесвітня рада молоді, створена для участі в боротьбі з нацизмом. На конференції 1945-го року були присутні представники 63 країн. А в цілому рух об’єднав 30 мільйонів людей по всьому світу.

В Україні День молоді відзначали ще за радянських часів з 1958 року. В незалежній Україні, в 1994 році, Президентом України Леонідом Кравчуком був підписаний Указ «Про День молоді», яким і встановлено дату святкування.

Українське свято встановлено з метою  підтримки ініціативи молодіжних об’єднань і організацій України.

Традиційно у День молоді 60 молодих українців – вчених, спортсменів, фахівців в різних галузях, а також героїв – нагороджують премією Кабінету Міністрів України. Крім того, організовуються численні заходи і івенти, присвячені події. В цей день у кожному регіоні країни традиційно проходять святкові заходи.

Зазначимо, що в  Україні не сформувалося усталеної традиції святкування Дня молоді, тож в цей день прийнято вітати друзів, родичів, дочок, синів, онуків і внучок, яким від 18 до 35 років.

ІА "Вголос": НОВИНИ