Про це повідомляють УНН.

Представник прес-служби Адміністрації Президента України Костянтин Саділов заявив, що в аеропорту не буде церемонії їхньої зустрічі.

Нагадаємо, на початку квітня Україна скерувала запит щодо передачі українських політв’язнів Олега Сенцова, Олександра Кальченка Геннадія Афанасьєва та 73-річного Юрія Солошенка

Як відомо, Афанасьєва засуджено у Росії до 7 років ув'язнення в колонії суворого режиму за звинуваченням у тероризмі, 73-річного Солошенка – до 6 років ув'язнення за звинуваченням у спробах придбати вироби для відновлення засобів ППО в Україні.

10 червня голова Служби безпеки України Василь Грицак заявив про підготовчу роботу для обміну засуджених у РФ Солошенка і Афанасьєва. В останні дні ЗМІ поширюють інформацію про можливий обмін Солошенка і Афанасьєва на двох росіян – Євгена Мефьодова і Максима Сакауова, які є обвинуваченими у кримінальному провадженні за фактами масових заворушень в Одесі 2 травня 2014 року.

Як повідомляє «Інтерфакс», посилаючись на прес-службу Кремля, президент Росії Володимир Путін своїм указом помилував Геннадія Афанасьєва і Юрія Солошенко, засуджених 17 грудня 2014 року і 14 жовтня 2015 року відповідно.

Афанасьєва й Солошенка помилувано двома різними указами і звільнено від подальшого відбування покарання у вигляді позбавлення волі. Обидва укази набувають чинності з дня підписання, уточнює прес-служба.

Тим часом адвокат Афанасьєва Олександр Попов повідомив «Інтерфаксу», що його підзахисного й Солошенка відправили на Батьківщину, вони не будуть відбувати тут покарання.

«Афанасьєв і Солошенко, природно, не відбуватимуть покарання в Україні, бо їх було помилувано, – сказав Попков. – Зараз треба провести їхню госпіталізацію та медичне обстеження, яке визначить стан їхнього здоров'я, бо в ув'язненні воно різко погіршилося».

ІА "Вголос": НОВИНИ