Після запровадження безвізового режиму планувати свій відпочинок в Болгарії стало ще простіше, адже тепер не потрібно збирати ніяких документів, достатньо оформити біометричний паспорт. Безліч гостинних готелів можна знайти в пропозиціях туроператора Coral Travel.

Збираємось на море!

Якщо ви ніколи ще не були у цій прекрасній країні, варто заповнити цю прогалину. Адже на вас чекають прекрасні пляжі, затишні приморські містечка, стародавня культура і смачна кухня. А якщо ви плануєте сімейний відпочинок, то зможете відразу після короткого перельоту і нетривалого трансферу опинитися в прекрасному готелі, де створені всі умови для повноцінного дитячого відпочинку.

Сюди не варто везти громіздкий багаж, адже ціни в Болгарії дуже демократичні - купити недорогі і якісні товари можна вже тут. Тим більше, що вам обов'язково знадобиться багато місця для сувенірів, які допоможуть зберегти спогади про чудовий відпочинок на все життя.

Клімат в Болгарії досить м'який і максимально наближений до нашої чорноморської зони. Найбільш дощовий місяць - червень, а піком «високого» сезону морського відпочинку вважають початок осені. Тут не буває пекельної спеки, а свіже гірське повітря корисне для дорослих і дітей.

Відпочинок з дітьми

Болгарія завжди була одним із пріоритетних напрямків для дитячого відпочинку. Завдяки широким піщаним пляжам, хорошій інфраструктурі і теплому морю відпочивати тут з дітьми – одне задоволення. Також важливим фактором є близьке географічне розташування цієї країни, адже не кожна дитина витримає тривалий авіапереліт.

Чорноморське узбережжя в Болгарії - найчистіше. Невелика солоність моря робить його ідеальним для першого знайомства малюка з морською водою. Ви можете не хвилюватися за безпеку ваших дітей, адже чистота моря і пляжів - це питання державної політики в цій країні.

Завдяки вступу до Європейського Союзу Болгарія удосконалила свій туристичний сервіс до справді європейського рівня. Але ціни на відпочинок, а також харчування та різноманітні товари, залишаються нижчими, ніж в решті Європи.

Які привезти сувеніри?

З Болгарії везуть такі приємні речі, як:

- рожеве масло;
- маски добрих духів кукерів;
- традиційні сувеніри (магніти, листівки, альбоми, картини місцевих художників, вироби з дерева);
- традиційна болгарська вишивка Шевіц;
- різноманітні вироби з міді (турки, миски, підноси, картини);
- троянська кераміка (особливо зверніть увагу на набори з глечика для раки і підвішених до нього крихітних горнят);
- солодощі (тут дуже відчувається турецький вплив, проте болгарські варіанти турецьких солодощів набагато духмяніші і менш нудотні).

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ