Народний депутат України, перший секретар Політради Соціалістичної партії України Йосип Вінський вважає створення спільного підприємства між НАК «Нафтогаз України» і ВАТ «Газпром» із забезпечення постачань газу до України абсолютно зайвою допоміжною структурою. Про це він заявив у інтерв’ю журналістам, повідомляє Главред.

Зокрема депутат зазначив, що «всі питання, пов’язані з постачанням газу в державу повинен вирішувати наш оператор. «Нафтогаз» має всі можливості для повноцінної діяльності і не потребує участі ніяких допоміжних структурах». «У нашої держави немає жодної потреби в створенні подібного спільного підприємства. Є державна структура, яка повинна на міждержавному рівні вирішувати всі необхідні питання», - додав він.

«Взагалі, ідея створення СП з компанією «РосУкрЕнерго» мене дивує. Я не розумію, навіщо створювати СП для торгівлі газом в Україні», - зазначив соціаліст, додавши, що «дана структура носитиме виключно допоміжний характер. Тому вона абсолютно непотрібна, навіть зайва».

«СПУ виступає проти створення газового спільного підприємства», - наголосив Вінський.

proUA

ІА "Вголос": НОВИНИ