СПУ виступає за баланс влади, за парламентсько-президентську форму правління в Україні і за повноцінне місцеве самоврядування та широкі його повноваження. Про це заявив народний депутат Йосип Вінський (фракція СПУ) в інтерв’ю Главред.

«Ми сказали чітко, що соціалісти за баланс влади, за парламентсько-президентську форму правління в Україні і за повноцінне місцеве самоврядування та широкі його повноваження», - говорить депутат. Також він відзначив, що «в рамках цієї диспозиції ми готували зміни до Конституції». «Варіант, який вступив в дію з 1 січня, - це предмет серйозного політичного компромісу. Зрозуміло, що при такому компромісному рішенні можуть бути якісь плюси, мінуси, якісь параметри, які навіть ми не сприймаємо, але головний контекст ми витримали», - сказав Вінський.

Разом з тим він підкреслив, що країна стала парламентсько-президентською. «Ніякий референдум не може цього відмінити, тому що він не матиме жодних юридичних наслідків, оскільки в Основному Законі не передбачено внесення змін до Конституції через референдум», - відзначив соціаліст.

«Дізнатися позицію людей можна, не проводячи референдум і не викидаючи для цього 200-300 мільйонів. Механізми проведення референдуму інерційні, і ми чітко розуміємо, що якщо ініціювати референдум, то він буде проведений десь до осені, у вересні місяці. Він нічого нікому з ініціаторів цього процесу не дасть. Тому ми вважаємо, що ті люди, які затіяли референдум, зазнають нищівної політичної поразки, хто б це не був», - підкреслив Вінський.

proUA

ІА "Вголос": НОВИНИ