За її словами, 28 січня на зібранні об’єднань національно-патріотичних сил Львівщини, де Ольга Пастушенко була присутня, організації одностайно схвалили звернення, у якому йшлося про подяку Вікторові Ющенку за присвоєння ордену Героя України Степану Бандері, а також визнали діючого президента національним лідером. Своєю чергою, обговорення питання закликати виборців голосувати у другому турі, не підтримуючи жодного кандидата, перейшло у дискусію і в кінцевому випадку було вирішено лише закликати виборців прийти на вибори.

Проте, за словами Пастушенко, у ЗМІ, а саме у Буській районній газеті «Воля народу», було опубліковано викривлену інформацію з закликом голосувати проти всіх. Голова обласної організації Союзу Українок заперечує такий факт у своїй заяві.

«Я засвідчую свою підтримку звернення в частині, яка стосується оцінки діяльності діючого Президента України Віктора Ющенка, оскільки такою є позиція нашої організації. Водночас я заявляю про відкликання свого підпису під закликом до виборців не підтримувати жодного кандидата», - відзначила Ольга Пастушенко.

За її інформацією, публікацію викривленого звернення у буській газеті оплатила Партія Регіонів. На думку Пастушенко, кожен громадянин має зробити свій вибір у другому турі.

«Наше жіноцтво у день вибору керуватиметься не чужими політичними амбіціями, а турботою про майбутнє наших дітей, про збереження національних надбань, про європейський вибір розвитку держави. Я переконана, що жодна із союзянок не віддасть свій голос за кандидата у президенти, який публічно принижує суспільну роль жінки. У першому турі із загального числа виборців жіноцтво становило близько 60%. Я вірю у мудрість Галицької жінки», - йдеться у заяві Ольги Пастушенко.

Вона додала, що для того, щоб отримати ефект від заклику виборців голосувати проти всіх, потрібно проводити таку агітаційну кампанію серед мешканців сходу України, а не заходу.
 

ІА "Вголос": НОВИНИ