Про це 18 серпня 2017 року під час засідання комісії з питань культури Львівської обласної ради повідомила депутат-свободівець Мирослава Бабінська, за депутатським зверненням якої й була скликана ця комісія.

«Львівська галерея є культурним надбанням не лише України, але й всієї Европи, однак спадщина Героя України Бориса Возницького нині під загрозою. Відбувається своєрідне рейдерське захоплення галереї. Під загрозою опинились не лише стародруки та картини Альтамонте, але й замки. Як колишній музейник – 11 років пропрацювала науковим працівником Львівської галереї мистецтв у Золочівському замку – не можу стояти осторонь», – зазначила Мирослава Бабінська.

Тож з ініціативи свободівки й була скликана комісія з питань культури, під час засідання якої депутати обговорили низку проблемних питань: звільнення працівників галереї, закриттям музеїв, зняття охорони із замків, зникнення стародруків, незаконне призначення директора Львівської національної галереї мистецтв ім. Бориса Возницького Тараса Возняка, який попри запрошення на засідання комісії не прийшов.

«За результатами розгляду питання, депутати ухвалили рішення: скликати розширений круглий стіл у малій сесійній залі Львівської облради 22 вересня 2017 року; за результатами круглого столу підготувати звернення від облради до керівництва держави і винести його на голосування депутатів; рекомендували Тарасові Возняку повернути охорону у замки, які перебувають у районах області й у львівський музей Пінзеля; не закривати музеї у районах; директору галереї не робити ніяких кадрових рішень до проведення круглого столу; правоохоронним органам – провести розслідування стосовно книг із галереї, які опинилися під загрозою», – повідомила Мирослава Бабінська.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ