[media=145411,145412] 

Під час протесту проти участі Північної Кореї в Олімпійських іграх активісти у столиці Південної Кореї Сеулі спалили прапор сусідів і портрет лідера КНДР Кім Чен Ина.

Про це повідомляє видання Yonhup, – пише ТСН.

«Зимові Олімпійські ігри у Пхенчхані перетворюються на «Олімпіаду в Пхеньяні» Кім Чен Ина, яка повністю визнає його ядерне озброєння і розповсюджує північнокорейський режим», – заявляють південнокорейські активісти.

Протести влаштовані праворадикальною «Партією патріотів Кореї». Вони відбувалися біля центральної залізничної станції у Сеулі, куди прибули північнокорейські офіційні особи для участі у дводенній перевірці підготовки до Олімпійських ігор.

Учасники протесту підпалили портрет північнокорейського лідера Кім Чен Ина, прапор КНДР, а також «прапор уніфікації», розроблений сторонами як символ спільного проведення церемонії відкриття двома країнами Корейського півострова спортивних змагань.

Однак варто нагадати, що без повної відмови Північної Кореї від ядерної зброї повноцінне налагодження відносин між Пхеньяном та Сеулом неможливе. Про це заявили напередодні в Міністерстві закордонних справ Південної Кореї.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ