«Такі виклики почастішали відразу після того‚ як на Львівщині запанувала тепла суха погода. Саме в цей час мешканці області активно розпочали впорядкування городів та дачних ділянок, намагаючись позбутися опалого минулорічного листя та сухої трави найменш трудомістким способом – спалюванням. Ці необдумані дії вкрай небезпечні, призводять до виникнення пожеж у приватних, господарських спорудах та на дачних садибах», – ідеться в повідомленні.

Надзвичайники нагадують, що трава та сміття легко займаються від сірника або цигарки, а полум'я швидко поширюється на значні території.

«Будьте обережними з вогнем під час відпочинку в лісі! Не слід кидати недопалки цигарок, а вогнище запалювати потрібно під постійним наглядом. Збираючись додому, не забувайте ретельно залити вогонь водою або закидати його піском. ГУ ДСНС України звертається до мешканців області з приводу обережного поводження з вогнем! Не користуйтеся вогнем для знищення сухої трави та сміття, будьте дуже обачними з вогнем у межах будь-якої природної території», – пише прес-служба.

ІА "Вголос": НОВИНИ