Однак для того, аби після 8 годин сну не відчувати втоми, необхідно вміти спати правильно, повідомляє Фірtkа.if.ua.

Міф перший: їжа перед сном

Вважається, що нежирна їжа не зашкодить організму перед сном, однак навіть від некалорійних продуктів може погіршитись стан шкіри. Їжа під час сну травиться значно повільніше, відбувається процес бродіння, тому існує загроза висипів на шкірі. Однак не все так категорично: дієтологи дозволяють на ніч пити кефір, їсти нежирний сир, а от овочі і м'ясо – від суворою забороною.

Міф другий: байдуже, у який час спати

Експерти переконані, що швидше шкіра старіє у людей, які ведуть нічний спосіб життя. Вони позбавлені нормального здорового сну, тобто навіть при ретельному догляді  на обличчі помітні вікові зміни. Це пояснюється тим, що саме вночі клітини шкіри найбільш активні.

Міф третій: що більше спиш, то краще

Клітини шкіри можуть оновлюватися тільки під час глибокого сну. Від регулярних порушень сну людина виглядає стомленою, однак це не означає, що потрібно спати довго. Надлишок сну може позначитися на зовнішньому вигляді  – шкіра буде виглядати блідою і старішою. Ідеальна тривалість сну в середньому 8-9 годин.

Міф четвертий: головне виспатися, а як – неважливо

Для красивої, чистої і сяючої шкіри важливий не тільки сон, а й умови, в яких ви спите. Фахівці рекомендують обирати подушки, виконані з натуральних, гіпоалергенним матеріалів, а постільну білизну – без барвників. В кімнаті має бути прохолодно.

Міф п'ятий: сон – найважливіше джерело молодості

Безперечно, сон дуже впливає на нашу працездатність і зовнішній вигляд. Але навіть він не буде корисний, якщо не проводити додаткові процедури для підтримки краси. По-перше, обов'язково очищати шкіру перед тим, як лягти в ліжко. По-друге, наносити на неї нічний крем вітамінами, які допоможуть уповільнити вікові процеси, розгладити зморшки, а також зробити шкіру пружною і еластичною.

ІА "Вголос": НОВИНИ