В одному зі сіл Пустомитівського району Львівської області правоохоронці затримали раніше судимого чоловіка, котрий погрожував підірвати приватний будинок, в якому перебувала його дружина та родина. Про це повідомляє прес-служба Нацполіції.

Там розповіли, що 29 жовтня о 18.25, надійшло повідомлення, що 53-річний місцевий житель погрожує підірвати гранату у будинку, де перебувають його дружина й її родина.

«На місце події прибули керівництво Головного управління Національної поліції у Львівській області, слідчо-оперативна група Пустомитівського відділу поліції, вибухотехніки та спецпризначенці КОРДу», — повідомили правоохоронці.

Очільник поліції у Львівській області Валерій Середа розповів, що чоловік не йшов на контакт й продовжував погрожувати підірвати будинок.

«У дію було введено спецоперацію »Грім«, спецпризначенці взяли штурмом будинок. Зловмисника затримано. Постраждалих немає. На місці працює слідчо-оперативна група, гранату РГД-5 вилучено», — заявив Середа.

Проводиться огляд будинку з метою перевірки наявності іншої зброї. Правоохоронці встановлюють походження гранати РГД-5 у зловмисника.

За фактом відкрили карне провадження за ч. 1 ст. 263 КК України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами), що передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років. Проводять досудове розслідування.

ІА "Вголос": НОВИНИ