Про це повідомляє Громадське з посиланням на Reuters.

У вже третьому обвинуваченні Мюллера на адресу Манафорта українець Килимник фігурує відповідачем. І Манафорта, і Килимника звинуватили у змові для перешкоджання правосуддю.

Зазначається, що поданий Мюллером обвинувальний висновок став першим, в якому прізвище Килимника було названо офіційно. У попередніх обвинуваченнях він був згаданий лише як «особа А» та описувався з посиланням на російську розвідку.

Bloomberg повідомляє, що Килимник допоміг Манафорту із запуском в Україні лобістської діяльності. За даними видання однак, Килимника звинуватили у справі про відмивання коштів, в якій фігурує Манафорт. До того Мюллер звинуватив Манафорта у спробі тиску на свідків, аби вони надали неправдиві дані про його спільну з Килимником роботу щодо України.

Радіо Свобода додає, що Килимник давній соратник Манафорта. У 2017 році в інтерв’ю Килимника питали про план повернення Януковича з Росії в Україну. Автором цього плану нібито є Килимник.

Крім того повідомляється, що Килимник має подвійне громадянство — українське та російське. Раніше з’явилися дані про те, що він навчався на військового перекладача в Росії та був пов’язаний з розвідкою Росії. Сам Килимник заперечив це.

Також повідомляється, що Килимник працював з Манафортом і керував його київським офісом з 2005-го до 2015-го. З 2016 року Манафорт та Килимник нібито підтримували зв’язок, однак ці дані не підтверджені.

Reuters наголосило, що Килимник поки не прокоментував інформацію про обвинувачення проти нього з боку Мюллера.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ