У столиці співробітники Служби безпеки України викрили на отриманні хабара у 10 тисяч доларів голову комітету з питань взаємодії з правоохоронними органами, корупції та законності Громадської ради при КМДА.

Про це повідомили у пресцентрі СБУ.

«Оперативники спецслужби встановили, що посадовець вимагав у місцевого приватного підприємця $10 тисяч. За цю суму він обіцяв комерсанту псевдосприяння у оформленні дозвільних документів на земельну ділянку для парковки у Святошинському районі. Як посередника зловмисник залучив свого знайомого», - йдеться у повідомленні.

Правоохоронці затримали посадовця та посередника в одному з ресторанів столиці під час отримання 9 тисяч доларів – другої частини хабара. Отримання «авансу» було задокументовано тижнем раніше.

Наразі затриманим готується повідомлення про підозру за ст.ст. 190 (шахрайство), 27 (види співучасників), та 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, що 24 листопада на Центральному залізничному вокзалі столиці українка намагалася “викупити” у прикордонників громадянина Росії, який виявився її нареченим.

ІА "Вголос": НОВИНИ