Про це повідомляє прес-служба поліції Донеччини.

Зазначається, що жінка вирішила скористатися передбаченим законом шансом звільнитися від відповідальності після того, як побачила життя так званої «республіки» зсередини.

Так, повідомляється, що в листопаді 2014 року, не маючи постійного заробітку, вона приїхала до окупованого Донецька, де, за чутками, «багато платили за службу» у підконтрольних Росії військах так званої «ДНР».

«Вона подала документи, і вже через кілька хвилин після цього їй видали форму військового зразка та призначили помічником кухаря», - розповіли у поліції та додали, що до травня 2015 року жінка-військовослужбовець готувала їжу для бойовиків.

«Замість обіцяної зарплатні за роботу на харчоблоці найманка лише кілька разів отримувала продукти харчування. Саме це, а також відсутність дисципліни у військовій частині, погане ставлення командирів до своїх підлеглих спонукали її покинути місце дислокації», - сказано у заяві.

Повідомляється, що після цього вона повернулася додому в Українськ, де нікому не розповідала про свою «службу».

«Побачивши у новинах інформацію про закон, який гарантує учасникам НЗФ, що не скоювали тяжких злочинів, шанс звільнитися від покарання, жінка добровільно звернулася до правоохоронців», - заявили в поліції.

Наразі правоохоронці перевіряють діяльність колишньої учасниці незаконних збройних формувань.

ІА "Вголос": НОВИНИ