Спалах коронавірусу дістався шоу-бізнесу: про скасування своїх концертів вже повідомили співачки Мадонна і Майлі Сайрус, а також рок-гурт Pearl Jam.

Так, Майлі Сайрус скасувала поїздку до Австралії, а Мадонна не виступить на двох концертах у Парижі, оскільки французька влада тимчасово заборонила проведення великих заходів, пише ВВС.

За словами Майлі Сайрус, вона дуже засмучена новиною про скасування виступу, але все ж вважає за потрібне слідувати порадам влади.

«Я маю робити те, що є правильним для захисту здоров'я та безпеки моєї команди», – написала співачка.

Водночас учасники гурту Pearl Jam заявили, що скасовують свої турне США і Канадою, яке мало розпочатися 18 березня. За їхніми словами, «ризик завеликий».

«Оскільки ми не маємо прикладів того, що національна система охорони здоров'я США може із усім цим впоратися, в нас немає причин вірити, що ситуація буде під контролем через кілька тижнів», – йдеться в заяві Pearl Jam.

У США станом на 10 березня від коронавірусу померли вже 26 людей.

Також, за деякими повідомлення, перенести доведеться й один із найвідоміших музичних фестивалів світу – Coachella, – який щороку проводиться в Каліфорнії й цьогоріч був запланований на квітень.

За попередніми даними, Coachella доведеться провести на півроку пізніше.

Цей фестиваль щороку відвідують близько 250 тисяч людей.

На коронавірус, за даними ВООЗ, захворіли вже 114 тисяч людей. Понад 4 тисячі з цих випадків закінчились смертю, тоді як понад 64 тисячі людей одужали.

Як повідомлялося, Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) обговорила з представниками міжнародних спортивних федерацій можливість проведення цьогорічних Олімпійських ігор у Токіо без присутності глядачів через поширення нового коронавірусу.

ІА "Вголос": НОВИНИ