Сьогодні,  19 червня, у музейно-культурному комплексі «Львіварня» відбувається святкова конференція Програми Транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна, яка святкує своє 15-річчя, повідомляє кореспондент «Вголосу».

З цієї нагоди у всіх регіонах трьох країнах відбудуться святкові заходи, на яких можна буде більше дізнатися про польсько-білорусько-українське транскордонне співробітництво, а також познайомитися з культурою прикордоння. Програма транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна протягом 15 років підтримує процеси розвитку на прикордонних територіях Польщі, Білорусі та України шляхом фінансування різноманітних проектів. Програма Польща-Білорусь-Україна фінансується ЄС у рамках Європейського Інструменту Сусідства (ЄІС) і є найбільшою з програм ЄІС ТКС на сухопутних кордонах ЄС.

За інформацією, яку організатори програми опублікували у офіційних звітах, за увесь період реалізовано 349 проектів на загальну суму біля 400 млн євро. Щоправда, значну кількість проектів зреалізовано у Польщі – 287 (82,2 відсотки), в Україні – 42 проекти (12 відсотків) і всього 20 проектів (  5,7 відсотків) у Білорусі.

У Програмному періоді 2014-2020 років на проекти, спрямовані на захист і промоцію культурної та природної спадщини, покращення транспортної інфраструктури регіонів, вдосконалення роботи пунктів перетину кордону, а також розвиток охорони здоров'я та безпеки виділено 165 млн. євро.

Усі проекти, що фінансуються в рамках Програми Польща-Білорусь-Україна, є некомерційними. Бенефіціарами проектів можуть бути органи влади, бюджетні установи, громадські організації.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ