Про це написав Олег Бероєв у «БюроUA», передають Наші гроші.

В постанові суду йдеться, що за даними правоохоронців, 16 травня цього року помічник командира загону зателефонував ФОП Полєщук Марина Сергіївна і оголосив їй вимогу надати йому неправомірну вигоду  у розмірі 50 тис грн. за вплив на прийняття рішення командиром ДВГРЗ ДСНС про укладення з нею договору на поставку інвентарю для фітнесу.

15 червня помічнику командира загону було повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.369-2 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави , поєднане з вимаганням такої вигоди).

20 червня Бабушкінський райсуд Дніпра задовольнив клопотання УСБУ України в Дніпропетровській області про арешт майна, вилученого 14 червня в кабінеті помічника командира загону.

Видання  зауважило, що Полєщук на тендері запропонувала 137,9 тис грн. Очікувана вартість склала 140 тис грн.

ФОП Поліщук Марина Сергіївна було зареєстровано в 2015 році в Києві. З початку 2018 року вона отримала підрядів на поставку різного спортивного обладнання на загальну суму 441 тис грн.

Від «Наших грошей»:

ФОП Марина Полєщук з Києва  уклала угоду з ДВГРЗ ДСНС 1 червня. Підприємиця за 137,9 тис грн. поставить замовнику 14 комплектів, до яких входять розбірний набір штанг та гантелей вагою 117 кг, а також професійна лавка з партою Скотта та вертикальним витягом. Полєщук була єдиним учасником тендеру. За даними системи «Прозорро», у 2016-2018 рр. вона уклала угод з замовниками на загальну суму 4,39 млн грн.

5 липня суд також надав слідчим доступ до інформації мобільних телефонів, якими користувався помічник командира загону.

Уповноваженою та контактною особою на тендері щодо придбання інвентарю для фітнесу був помічник командира ДВГРЗ ДСНС Олександр Піскарьов. Командиром цього закону, з яким Полєщук уклала договір, є Ігор Євстратенко.

ІА "Вголос": НОВИНИ