«Таке покарання для чиновниці-хабарниці виніс районний суд – штраф у розмірі 1000 неоподаткованих мінімумів доходів громадян з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських обов’язків строком на 3 роки»,  – інформує відділ комунікації поліції Львівської області.

Під час досудового розслідування, відкритого за ч.1 ст.368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України, встановлено, що керівник відділу районної ДПІ ГУ ДФС у Львівській області вимагала та отримала від підприємця 400 доларів США за нестворення штучних перешкод у здійсненні підприємницької діяльності.

За цю суму чиновниця обіцяла не накладати штраф та не притягувати підприємця до адміністративної відповідальності.

Хабарницю затримали 18 березня під час передачі коштів в її службовому кабінеті. Правоохоронці вилучили 400 доларів США, отримані від підприємця. Окрім того, під час обшуку робочого кабінету виявили та вилучили ще 4 тис. грн у конверті. Як повідомляв військовий прокурор Львівського гарнізону Владислав Савинець, йдеться про начальника відділу Державної податкової інспекції в Жовківському районі.

ІА "Вголос": НОВИНИ