Два пасажири смертельного рейсу авіакомпанії Ethiopian Airlines дивом врятувались від загибелі в авіакатастрофі.

Один із тих, кому пощастило вижити, — Антоніос Маврополулос із Греції. Йому врятувало життя запізнення на дві хвилини, повідомляє Greek Reporter.

«Я бачив, як люди сідали на літак. Я був дуже злий через те, що мене не впускали», — згадує Маврополулос і показує свій квиток на смертельний авіарейс.

Після звістки про авіакатастрофу Маврополулоса затримала поліція, оскільки він був єдиним пасажиром, котрий не сів на рейс.

«Між мною і катастрофою не було логічного зв'язку, адже мій багаж був зі мною, ось чому вони не стали довго мене допитувати», — розповів він.

Іншого пасажира, Ахмеда Халіда, від загибелі в авіакатастрофі також врятував збіг обставин.  Як повідомляє  НТВ, стикувальний рейс Халіда прилетів зі затримкою, тому він не встиг пересісти на літак.

«Мій рейс був із Дубая до Аддіс-Абеби, а потім із Аддіс-Абеби до Найробі. Але через те, що в Дубаї сталася затримка, я пропустив літак у Найробі. Тому, коли прибув до Аддіс-Абеби, мені сказали, щоб я сів на інший літак, який відправляється об 11-й годині. Мене це влаштувало», — пояснив він.

Ахмед Халід (зліва)

Нагадаємо, що в результаті катастрофи в Ефіопії загинули громадяни більш, ніж 30 країн. Загалом на облавку літака авіакомпанії Ethiopian Airlines, який розбився, було 157 осіб.

В авіакатастрофі загинули 19 співробітників ООН.

Згідно з даними МЗС, українців серед загиблих осіб не було.

Літак виконував рейс за маршрутом з Аддіс-Абеби до Найробі, борт Boeing 737 авіакомпанії Ethiopian Airlines зазнав аварії приблизно за 60 км на північний захід від ефіопської столиці в районі міста Бішофту.

ІА "Вголос": НОВИНИ