Як зазначив заступник начальника управління — начальник відділу адміністрування податків і зборів із фізичних осіб Галицького управління ГУ ДФС у Львівській області І. Мочерад, єдиний соціальний внесок мають сплачувати юридичні та фізичні особи — як за себе, так і за працівників, працю яких така особа використовує.

Періоди, за які не сплачено єдиний соціальний внесок, не буде враховано у страховий стаж, що в подальшому вплине на майбутню пенсію.

Своєчасна й повна сплата єдиного соціального внеску — це гарантія того, що фізична особа-підприємець або офіційно оформлений найманий працівник буде відчувати себе соціально захищеним, а також забезпечуватиметься своєчасне фінансування пенсійних виплат.

За порушення строків сплати єдиного внеску передбачено як фінансову відповідальність (відповідно до ст.25 Закону України від 8.07.2010 № 2464-УІ «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування»), так і адміністративну, передбачену ст. 165Кодексу України про адміністративні правопорушення від 07.12.1984 № 8073-Х.

Для уточнення та проведення звірки стану розрахунків з єдиного соціального внеску запрошуємо Вас до районних Центрів обслуговування платників податків за місцем реєстрації або здійснити їх за допомогою інформаційного ресурсу «Електронний кабінет платника».

ІА "Вголос": НОВИНИ