Минула українська влада в останні роки декларувала націоналістичні гасла. Часто в неї ставалися сплески патріотизму, але потім починався відхід убік.

Про це в інтерв'ю «Вголосу» сказав ексглава Держкіно Пилип Іллєнко.

«Дійсно, з’явилася безпрецедентна фінансова підтримка, якої не було за весь період української незалежності. А з іншого боку, відбувалися якісь парадоксальні дії. Фінансування раптом розділялося на дві частини буквально за тиждень до початку фінансового року. Ми дізнавалися, що половина грошей піде не через Держкіно, а через Міністерство культури. Минав рік і потім знову з’ясовувалося, що наступного року вже не Мінкульт розпоряджатиметься цими коштами, а ще нова інституція – Український культурний фонд. Це не давало стабільності. Бо кожного разу цій новій інституції в дуже стислі терміни треба було вирішувати питання, як взагалі розпоряджатися цими коштами. Хоча вже при цьому була структура, яка довела, що може ефективно ними розпоряджатися, – Держкіно», - розповів Іллєнко.

Так само, за словами ексочільника Держкіно, було із законом про державну підтримку кінематографу.

«Верховна Рада ухвалює дуже прогресивний закон, а потім його ветує президент України. Відбуваються консультації в АП, цей закон знову потрапляє до ВРУ і здобуває підтримку. Але для того, щоб він повноцінно запрацював, необхідно додатково ухвалити зміни до бюджетного кодексу. Минуло два роки – коаліція так і не спромоглася ухвалити цих змін. Закон то ухвалили, а чи він працює… Тобто спочатку стаються сплески патріотизму та правильні кроки, а потім починається відхід в бік», - пояснив Іллєнко.

Більше про це читайте у повній версії інтерв'ю з Пилипом Іллєнком.

ІА "Вголос": НОВИНИ