За підсумками засідання МОК, яке пройшло в суботу в Лозанні, було оголошено, що спортсмени з КНДР виступлять в бігових і гірських лижах, шорт-треку і фігурного катання. Крім того, Південна і Північна Корея сформують - вперше в історії - єдину збірну з жіночого хокею. На церемонії відкриття Олімпіади спортсмени з КНДР і Південної Кореї пройдуть разом, під одним прапором.

Про це пише Радіо свобода.

Всього, як очікується, на Ігри в Південну Корею приїдуть 22 спортсмени з КНДР. У делегації також будуть 24 спортивних функціонера і 21 журналіст.

Участь північнокорейських спортсменів в Олімпіаді в Пхенчхані довгий час була під питанням у зв'язку із кризою, що виникла через ракетно-ядерні випробування КНДР. Домовленості про участь спортсменів з КНДР в Іграх були досягнуті лише кілька днів тому, після того як вперше за два роки сторони провели переговори по спеціальному каналу зв'язку.

Сполучені Штати і Південна Корея перенесли військові навчання, які спочатку були заплановані на час проведення Олімпійських ігор.

Нагадаємо, що на зимові олімпійські ігри, котрі відбудуться у Південній Кореї, КНДР також відправить у якості групи підтримки делегацію із 230 осіб. 

Як писав «Вголос», росіяни хочуть виступати на Олімпіаді-2018 під прапором та з гімном СРСР.

ІА "Вголос": НОВИНИ