Кількість пальмової олії на світових ринках постійно зростає. Продукт користується неабиякою популярністю серед виробників, адже входить до складу багатьох страв.

Американські дослідники заявили, що пальмова олія шкідлива для здоров’я людини. Про це пише Live Strong.

У наш час пальмову олію використовують у більшості продуктів, які можна побачити на ринку. Найчастіше вона зустрічається у шоколаді, тісті, хлібі, печиві.

У продукті міститься надзвичайно багато різноманітних шкідливих речовин. Серед них велика кількість насиченого жиру. Його вживання у надмірній кількості впливає на серцево-судинну систему.

Дослідники радять замінити пальмову олію на іншу рослинну. Це допоможе на 30 % знизити ризик виникнення ішемічної хвороби серця. Лише помірне споживання пальмової олії може принести користь для організму.

Вчені додали, що найчастіше надмірна кількість пальмової олії зустрічається в молочних продуктах, адже виробники нехтують нормами виробництва та замінюють нею тваринні жири.

ІА "Вголос": НОВИНИ