Максимальний режим економії природного газу і пошук альтернативних джерел теплопостачання – такі завдання поставив перед головами міськрайдержадміністрацій сьогодні на нараді керівник Закарпатської області Олег Гаваші. Загалом споживання природного газу в області має скоротитись на 10 відсотків, — повідомила прес-служба Закарпатської ОДА.

Наразі Закарпатська область повністю вкладається у доведені ліміти постачання газу, причому з урахуванням збільшених наприкінці року обсягів. Зараз добовий ліміт Закарпаття – 4 млн. 428 тис. кубічних метрів газу.

Складено список з 21 енергоємного підприємства краю, найбільшим з яких є Перечинський лісокомбінат. З ними працюватиме обласна і районна влада щодо пошуку резервів економії.

Олег Гаваші наголосив на персональній відповідальності керівників міст і районів за ситуацію з газопостачанням у їх регіонах. Створено обласний штаб по забезпеченню безперебійного постачання природного газу споживачам. Відповідні штаби повинні бути створені і в районах та містах обласного підпорядкування.

Прес тайм




ІА "Вголос": НОВИНИ