Про це повідомляє прес-служба Нацполіції України.

«Екс-посадовця обґрунтовано підозрюють у причетності до трагічних наслідків пожежі в одеському Будинку профспілок у 2014 році. Підозрюваного взяли під варту.  

Встановлено, що 2 травня 2014 року колишній чиновник, обіймаючи керівну посаду у ДСНС Одеської області, не вжив заходів і не направив необхідну кількість спецтехніки для гасіння пожежі у будівлі «Профсервіс федерації профспілок Одеської області», розташованої у місті Одеса.

1 березня 2016 року слідчі Головного слідчого управління НПУ оголосили екс-посадовцю підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 135 (залишення в небезпеці) Кримінального кодексу України. Через кілька днів, оскільки підозрюваний переховувався від слідства, його оголосили в розшук. Печерським судом міста Києва було винесено ухвалу про обрання йому міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Сьогодні, під час проведення оперативно-розшукових заходів та реалізації ретельно спланованої спецоперації, 42-річний підозрюваний був затриманий працівниками Департаменту карного розшуку Національної поліції України. Його взяли під варту», – йдеться у повідомленні Нацполіції.

Нагадаємо, 2 травня 2014 року, у результаті зіткнень і пожежі в Будинку профспілок на Куликовому полі Одеси загинуло 42 людини, 125 – отримали тілесні ушкодження та госпіталізовані. Серед постраждалих – 21 правоохоронець.

Окрім того, нагадаємо, що протягом 2017 року оперативники поліції затримали чотирьох осіб, які перебували у розшуку за організацію та участь у вчиненні цих правопорушень.

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ