Журналісти Матвій Ганапольський та Євген Кисельов підписали документ про нерозголошення. У СБУ їм повідомили, що вони потрапили у список із 47 осіб, яких мали знищити на замовлення з російської Федерації. Про це вони розповіли в ефірі телеканалу «Прямий», на якому ж і працюють, передає 112.ua.

Як повідомив Ганапольський, під час бесіди в СБУ вони удвох підписали документ про нерозголошення.

«Зрозуміло, звичайно, що це була зустріч, пов'язана, по-перше, зі справою Бабченка. По-друге, з питаннями безпеки журналістів, які працюють в Україні зараз. Якщо говорити те, що можна сказати, то сенс полягає в тому, що нам треба бути уважними. Тому що ті, хто організовували замах на Бабченка або вбивство Бабченка, - це люди, які, безумовно, будуть намагатися зробити реванш. Тому всім треба бути уважними», - зазначив він.

Також він сказав, що СБУ виконала велику роботу, аби запобігти вбивству Бабченка.

«Вони виконали гігантську роботу для того, щоб Бабченко не загинув. Це єдине, що я можу сказати», - зазначив журналіст.

У свою чергу російський журналіст Кисельов додав, що на бесіді в СБУ мова йшла про їх особисту безпеку.

«Це був не закритий брифінг для обраних - мова дійсно йшла, в тому числі, про нашу особисту безпеку», - підкреслив Кисельов.

Також Ганапольський повідомив, що на там були присутні і інші особи зі списку потенційних жертв.

«Ще раз повторюю. Списку нам не показали. Але зрозуміло, що ті люди, які там були присутні, вони в цьому списку були. Тому, можна так сказати, це була службова зустріч з питань безпеки для тих людей, які там в цьому списку знаходяться. Ось власне і все», - зазначив Ганапольський

Як писав «Вголос», Луценко розповів, що завдяки інсценуванню убивства російського журналіста Аркадія Бабченка слідство отримало список з 47 осіб, яких мали знищити на замовлення з російської Федерації.

Нагадаємо, 29 травня стало відомо про скоєний замах на російського журналіста Аркадія Бабченка. Повідомлялось, що він після пострілів у спину помер у кареті «швидкої».

Слідчі почали кримінальне провадження за ч.1 ст.115 (умисне вбивство) КК України за фактом вбивства.

СК РФ також порушив справу щодо вбивства журналіста Бабченка у Києві. 

На брифінгу 30 травня голова СБУ Василь Грицак повідомив, що Бабченко живий.

Аркадій Бабченко на рес-конференції вибачився перед рідними за своє «вбивство».

СБУ оприлюднила відео затримання замовника вбивства Аркадія Бабченка.

Також ГПУ пояснила користь від «вбивства» Бабченка, запевнивши, що таким шляхом правоохоронці домоглися отримання інформації про заплановану розправу ще із 30-ма особами.

Згодом Аркадій Бабченко розповів подробиці спецоперації.

ІА "Вголос": НОВИНИ