Обвинувачених у другому сімферопольському «справі Хізб ут-Тахрір» утримують у СІЗО Ростовської області (РФ) в сирих камерах без вентиляції.

Про це зі слів в'язнів повідомила кримський юрист Ельвіна Семедляєва, пише "Крим.Реалі]«.

»У камерах холодно, сиро, накурено, є клопи, миші, таргани до 5 см, немає вентиляції і дверей у туалет, зі стелі сиплеться штукатурка. Якість води не відповідає санітарним нормам, у неї специфічний запах, неможливо пити«, - повідомила Семедляєва.

Вона повідомила, що також немає необхідних медикаментів, не враховуються дієтичні норми, а »цілодобове освітлення і гуркіт залізних дверей не дозволяє навіть подрімати, не кажучи про повноцінний сон«.

Семедляєва підкреслила, що подібні порушення зараховують до нелюдських умов, »так само, як і відмови слідчих у побаченні арештантів з родичами і неврахування їхніх релігійних потреб«.

»У них відсутній Коран, молитовний килимок, є труднощі у визначенні часу молитов. Розклад намазу, яке їм відправили родичі, чомусь вони не отримали. Коран та інша ісламська література не передбачена, оскільки у СІЗО немає людини, яка розуміє арабську і може сказати, чи допустимий Коран у камері", - повідомила юрист.

Як повідомлялось раніше, суд окупантів продовжив арешт вісьмом підозрюваним.

ІА "Вголос": НОВИНИ