Адвокати голови Херсонської облради Владислава Мангера заявили про порушення своїх прав і можливий тиск. Суд скерує запис зі заявами захисників до поліції.

Про це адвокати повідомили під час засідання суду, який у четвер обирає Мангеру запобіжний захід, передає «Українська правда».

За словами Костянтина Глоби, коли адвокати прямували до суду, повз них проїхав автомобіль, пасажир якого нібито сказав: «Хлопці, відмовтеся від справи, вас прослуховують».

Захисники стверджують, що за ними стежать, а їхні телефони прослуховують. Адвокат Дмитро Ільченко також сказав, що напередодні засідання його телефон тричі втрачав зв’язок.

Інший адвокат стверджував, що суд дозволив прослуховувати його телефон у справі щодо побиття журналіста Сергія Нікітенка, знайомого Катерини Гандзюк.

Своєю чергою, прокурори назвали такі заяви захисників безпідставними.

Нагадаємо, що в СБУ відреагували на звинувачення Мангера у причетності їхнього генерала до вбивства.

11 лютого до Шевченківського суду Києва надійшло клопотання про арешт голови Херсонської обласної ради Владислава Мангера, котрого підозрюють у співучасті у вбивстві активістки Катерини Гандзюк.

Також активісти вимагають відправити у відставку підозрюваних у вбивстві Катерини Гандзюк, а саме: голову Херсонської обласної ради Владислава Мангера й очільника Херсонської ОДА Андрія Гордєєва.

ІА "Вголос": НОВИНИ