У Нідерландах суд, який розглядає справу про збиття малайзійського боїнга у небі над Донбасом, відмовився надати більше часу для розгляду альтернативних версій авіакатастрофи.

Про це пише британське видання Reuters.

Відомо, що запит про необхідність проведення додаткового розслідування подали захисник росіянина Олега Пулатова, якого звинувачують у причетності до збиття літака.

Це свідчить про те, що єдиною версія, яку будуть розглядати у суді, -  висновок слідчих про те, що літак збили з зенітно-ракетної установки «Бук», яка належить Росії.

Нагадаємо, напередодні Міноборони РФ та російський державний концерн «Алмаз-Антей» заявили, що пасажирський боїнг міг бути збитий з зенітно-ракетного комплексу Збройних сил України.
Слідство відкинуло дану версію, оскільки заявлене місце пуску не відповідало допустимій траєкторії польоту ракети. Крім того, свідки трагедії та колишні бойовики раніше заперечували ймовірність пуску ракети з цих точок.

Один з суддів наголосив, що сторона захисту немає необмеженої кількості прав на те, щоб вимагати проведення додаткових розслідувань.

У суді зауважили, що одним з головних завдань є розгляд справи без затягування часу.

Читайте більше актуальних новин України та світу:

ІА "Вголос": НОВИНИ