На фотографії Олександра Петрова, котрого підозрюють в отруєнні Скрипалів, односельчани впізнали такого собі Мішкіна та розповіли невідомі деталі з його біографії.

Про це повідомляє Російська служба BBC News.

"Олександр Мішкін добре вчився в школі і був сільським діджеєм у рідному селищі Лойга в Архангельській області. Його батьки не мали стосунку до військової служби — батько займався лісовою промисловістю", — пише видання.

Як стверджується у повідомленні, журналісти поспілкувалися з кількома мешканцями й уродженцями селища.

Однокласник Мішкіна Денис Краснов упізнав його на фотографіях, опублікованих раніше журналістами та владою Великої Британії.

За його словами, у школі Мішкін захоплювався ігровими приставками і музикою, вчився "на чотири і п'ять", школу закінчив без медалі, трохи грав на гітарі, але "не публічно".

Як розповів Краснов, імовірний полковник ГРУ жив у Лойзі з родиною. Пізніше його батьки переїхали в інше селище та забрали з собою молодшу доньку Марію. Олександр залишився у Лойзі з бабусею, тому що закінчував школу.

Журналісти з’ясували, що батьки Мішкіна — Євген і Тетяна — зареєстрували шлюб 1978 року в Лойзі і в середині 1990-х справді переїхали в селище Ломоватка Вологодської області.

Батько працював у місцевих лісозаготівельних підприємствах, зокрема, був директором "Ломоватського ліспромгоспу" і мав невеликі частки в компаніях "Вологдалес" і "Древекспокт". У липні йому виповнилося 63 роки.

У місцевому підприємстві "Ломоватка-ліс", принаймні, до 2007 року, працювала і мати Мішкіна. Зараз їй 59 років. На дзвінки видання жінка не відповіла.

Посилаючись на її сторінку в "Однокласниках", журналісти припускають, що у ймовірного співробітника ГРУ Олександра Мішкіна може бути донька.

Його односельчанин Краснов також розповів, що після 11-го класу Мішкін вступив до військового навчального закладу. Чоловік не зазначає, якого саме. Однак за інформацією журналістів, 2007-го він був зареєстрований поруч із Військово-медичною академією у Санкт-Петербурзі.

Також Краснов розказав, що десять років тому Мішкін "отримав героя Росії". Однак Бі-Бі-Сі не знайшло підтвердження цієї інформації.

Ще кілька колишніх чи теперішніх жителів Лойги запевнили, що впізнали Мішкіна, або підтвердили, що такий чоловік справді мешкав у селищі.

ІА "Вголос": НОВИНИ