Співачка Анджела Вілсон і ще 10 жінок, імена яких не розкриваються, звинуватили оперного співака Пласідо Домінго в домаганнях.

Про це повідомляє Associated Press.

Жінка зазначає, що працювала з Домінго в 2000 році у Вашингтонській опері. За її словами, перед одним із виступів Пласідо схопив її за груди у гримерці. Інші жінки у статті звинуватили співака в дотиках без дозволу, спробах несподівано поцілувати їх у губи, дзвінках пізно вночі і нав'язливих запрошеннях на зустрічі.

Одна зі співробітниць театру розповіла Associated Press, що Домінго намагалися не залишати на самоті з молодими жінками, а на корпоративи кликали його дружину Марту, оскільки при ній він поводився «добре».

Жінки вирішили розповісти про домагання Пласідо Домінго після того, як в агентстві вийшло перше розслідування про співака у серпні. В ньому дев’ять жінок — вісім співачок і одна танцівниця — звинуватили 78-річного оперного співака Пласідо Домінго в сексуальних домаганнях. Жінки заявили, що протягом приблизно 30 років (з кінця 1980-х років) Домінго намагався змусити їх вступити з ним у сексуальні відносини, пропонуючи на заміну ролі, і карав їх професійно, якщо отримував відмову. Лише одна з дев’яти жінок погодилася оприлюднити своє ім’я — це співачка Патриція Вульф, яка виступала з Домінго у Вашингтоні. Співак відкидає усі звинувачення й стверджує, що всі його «взаємодії й відносини» завжди відбувалися тільки за обопільною згодою.

Опера в Лос-Анджелесі, де Домінго обіймав посаду генерального директора з 2003 року, заявила, що найме зовнішнього адвоката для розслідування звинувачень.

Пласідо Домінго — один з найвідоміших оперних співаків у світі, Його репертуар охоплює 150 ролей з більш ніж 4000 виставами. Він також взяв участь у «тріо трьох тенорів» з Хосе Кареросом і Лучіано Паваротті.

Як писав «Вголос», голлівудський режисер Гарві Вайнштейн, якого звинувачують у сексуальних домаганнях до 80 жінок і зґвалтуваннях, готовий виплатити 44 мільйони доларів своїм жертвам і кредиторам, що співпрацювали з його компанією «Weinstein Company».

ІА "Вголос": НОВИНИ