Про це повідомив заступник начальника головного слідчого управління відомства Богдан Тиводар на брифінгу в Києві 15 червня, передає НВ

Спецслужба провела затримання громадянина України «Т» 13 червня. Згідно з інформацією СБУ, затриманий виконував роль керівника групи з трьох українців, які під контролем російської спецслужби тренувалися в Ростові-на-Дону для проведення серії терактів в Україні.

Вдома у «громадянина Т.» в ході проведення обшуку вилучили вогнепальну зброю і боєприпаси.

«В даний час є достатні підстави підозрювати «громадянина Т.» в причетності до приготування терактів», - підкреслив Тиводар.

Зараз затриманому повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю та вибуховими речовинами), а також в організації приготування теракту.

Нагадаємо, 29 травня стало відомо про скоєний замах на російського журналіста Аркадія Бабченка. Повідомлялось, що він після пострілів у спину помер у кареті «швидкої».

Слідчі почали кримінальне провадження за ч.1 ст.115 (умисне вбивство) КК України за фактом вбивства.

СК РФ також порушив справу щодо вбивства журналіста Бабченка у Києві. 

На брифінгу 30 травня голова СБУ Василь Грицак повідомив, що Бабченко живий.

Аркадій Бабченко на рес-конференції вибачився перед рідними за своє «вбивство».

СБУ оприлюднила відео затримання замовника вбивства Аркадія Бабченка.

Також ГПУ пояснила користь від «вбивства» Бабченка, запевнивши, що таким шляхом правоохоронці домоглися отримання інформації про заплановану розправу ще із 30-ма особами.

Згодом Аркадій Бабченко розповів подробиці спецоперації.

ІА "Вголос": НОВИНИ