Про це заявив генеральний прокурор Юрій Луценко на своїй сторінці у Facebook.

«У результаті цієї оперативної комбінації слідство отримало список з 47(!) осіб, які могли бути наступними жертвами терористів. Переважно це - відомі українські та екс-російські журналісти. Сьогодні вони повідомлені про небезпеку і організовується їхній захист», - наголосив Луценко.

При цьому він підкреслив, що слідство на законних підставах вдалося до імітації вбивства Бабченка, оскільки така імітація передбачена ст. 271 КПК і використовувалася понад 30 разів за останні 2,5 роки.

Як зазначив Луценко, «після замовлення убивства Бабченка організатор Г. запропонував виконавцю Ц. (який діяв у співпраці з СБУ) вбити ще 2 осіб. При цьому він сказав, що існує цілий список понад 30 осіб, яких хочуть знищити російські спецслужби».

За словами генпрокурора, затримання Г. до теракту не знешкодило би загрозу всім цим людям, а імітація вбивства давала можливість отримати додаткову інформацію про список, у якому виявилося 47 прізвищ, та про замовника.

Луценко також зазначив, що слідство отримало і важливі докази зв‘язків Г. з російськими спецслужбами.

Як писав «Вголос», сьогодні у Службі безпеки України та Генеральній прокуратурі пояснили дипломатам G7 причини інсценування «вбивства» журналіста Аркадія Бабченка.

Нагадаємо, 29 травня стало відомо про скоєний замах на російського журналіста Аркадія Бабченка. Повідомлялось, що він після пострілів у спину помер у кареті «швидкої».

Слідчі почали кримінальне провадження за ч.1 ст.115 (умисне вбивство) КК України за фактом вбивства.

СК РФ також порушив справу щодо вбивства журналіста Бабченка у Києві. 

На брифінгу 30 травня голова СБУ Василь Грицак повідомив, що Бабченко живий.

Аркадій Бабченко на рес-конференції вибачився перед рідними за своє «вбивство».

СБУ оприлюднила відео затримання замовника вбивства Аркадія Бабченка.

Також ГПУ пояснила користь від «вбивства» Бабченка, запевнивши, що таким шляхом правоохоронці домоглися отримання інформації про заплановану розправу ще із 30-ма особами.

Згодом Аркадій Бабченко розповів подробиці спецоперації.

ІА "Вголос": НОВИНИ