Про це повідомляє Нацполіція з посиланням на очільника відомства Сергія Князєва.

«Всього затримано п’ять осіб, які підозрюються слідством в організації та співучасті у скоєнні замаху на вбивство співробітниці міського самоврядування Катерину Гандзюк», - зазначив Князєв.

Зазначається, що 19 серпня, в результаті проведення спецоперації поліцейські затримали ще трьох громадян. 

Також голова Нацполіцї розповів, що вранці 20 серпня йому повідомили про ще одного затриманого на Житомирщині.

«Зараз відносно п’ятьох чоловіків ведеться кримінальне розслідування. Матеріали щодо обрання запобіжного заходу відносно затриманих буде скеровано до суду», - повідомив Сергій Князєв.

Як раніше повідомлялося, близько 08:30 ранку 31 липня Катерина Гандзюк вийшла з під’їзду. Із кущів їй назустріч вийшов невідомий чоловік років 20-25, який тримав у руках ємність із рідиною. Невідомий вилив рідину, попередньо кислоту, в обличчя жінки, після чого втік. Потерпілу з опіками доставили в лікарню.

Правоохоронці перекваліфікували напад і обливання кислотою працівниці Херсонської міської ради з хуліганства на тяжкі тілесні ушкодження з метою залякування.

Згодом, літак ДСНС транспортував до Києва постраждалу Катерину Гандзюк. Їй також надали державну охорону.

2 серпня, голова Центру інформації про права людини Тетяна Печончик заявила, що до нападу на Гандзюк можуть бути причетні працівники місцевої поліції.

Очільник націоналістичної організації С14 Євген Карась заявив, що 17 серпня вночі у Львові поліцейські напали на активістів, які малювали трафаретні написи «хто замовив Катю Гандзюк?»

Голова Національної поліції Сергій Князев нагородив працівника поліції, який отримав поранення від активістів, які малювали у місті трафарети із написом: «Хто замовив Катю Гандзюк». Також цьому правоохоронцю дадуть у Львові квартиру.

ІА "Вголос": НОВИНИ