Про це повідомив керівник департаменту з розслідування особливо важливих справ ГПУ Володимир Гуцуляк, - пише Українська правда.

Він зазначив, що йому відомо лише про одну справу, яку Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) розслідує щодо нього.

«Про три провадження, як про це каже він, мені не відомо», – сказав Гуцуляк.

«Я знаю про одне. Воно зареєстроване за моєю ініціативою після виходу сюжету з приводу моєї дружини. Воно було зареєстроване за підслідністю і скероване в НАБУ. Там проводились слідчі дії, і я давав свідчення», – розповів він.

«Очевидно, що саме це провадження викликає в нього якісь міркування з приводу упередженості працівників нашого підрозділу», – сказав Гуцуляк.

«З огляду на це, процесуальне керівництво у кримінальному провадженні щодо Холодницького нещодавно змінено, його здійснюють прокурори генеральної інспекції. Це було рішення генерального прокурора», - сказав він.

Гуцуляк також зазначив: «Холодницький у вівторок на допиті спілкувався зі слідчим з нашого департаменту, але процесуальне керівництво здійснюють прокурори генінспекції, і власне вони будуть керувати всім слідством».

Водночас керівник департаменту з розслідування особливо важливих справ ГПУ відмовився відповідати на запитання, чи готує Генпрокуратура підозру Холодницькому.

«Це таємниця досудового розслідування, її передчасно розголошувати не можна», - сказав Гуцуляк.

Нагадаємо, сьогодні перед допитом керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький також заявив, що проситиме про відсторонення його від посади на час розслідування кримінального провадження.

Главу Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького та директора Національного антикорупційного бюро України Артема Ситника викликали «на килим» у Верховну Раду.

Раніше у ГПУ заявили, що вже півроку розслідують справу, де фігурує Холодницький. Правоохоронці виявили окремі факти злочинів, які міг вчинити керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Генеральний прокурор України Юрій Луценко також попросив Кваліфікаційно-дисциплінарну комісію прокурорів розглянути питання щодо зняття з посади керівника Спеціальної антикорупційної прокуратури.

Як писав «Вголос», під час прослуховування кабінету керівника Спеціальної антикорупційної прокуратури Назара Холодницького детективи НАБУ виявили факти тиску на прокурорів та суддів, а також зливу інформації про обшуки.

Директор НАБУ Артем Ситник зазначив, що розслідування щодо Холодницького ініціювали після підтвердження інформації про перешкоджання керівництва САП розслідуванню справи проти мера Одеси Геннадія Труханова. Керівник ж Спеціалізованої антикорупційної прокуратури заявив, що жодного разу не спілкувався з міським головою Одеси Геннадієм Трухановим.

Раніше Холодницький підтвердив інформацію про виявлення у своєму кабінеті пристрою, схожого на «жучок» для прослуховування. Він також сказав, що записи, які приховано велися у його кабінеті, можуть бути використані для спекуляцій проти нього.

ІА "Вголос": НОВИНИ