Як заявив адвокат Дронова Сергій Перепелиця в коментарі телеканалу «112 Україна», зараз його підзахисний лікується на стаціонарі під крапельницями й перебуває в дуже поганому стані.

«Стан дуже поганий. Зараз він закінчив усі обстеження, але перебуває на лікуванні на стаціонарі під крапельницями, медикаментами», – зазначив адвокат.

Він також розповів про співпрацю зі слідством.

«Ми вже надавали свої першочергові показання. Готові брати участь у подальших допитах, у слідчих експериментах і усіх слідчих діях, які будуть необхідні для органу досудового розслідування», – підкреслив Перепилиця.

За словами адвоката, Дронов їхав на зелене світло.

«Зараз у зв'язку з тим, що він дуже сильно вдарився головою, стан складний, але він зазначає, що на перехрестя виїжджав на зелене світло світлофору», – каже захисник.

Він також повідомив, що Дронов не брав участі в слідчому експерименті на місці ДТП, оскільки перебуває в лікарні.

«У зв'язку з тим, що мій клієнт знаходився у лікарні, він не брав участі у даному слідчому експерименті. І тому я вважаю, що він є трошки суб'єктивним, тому ми будемо подавати клопотання, щоб провести слідчий експеримент за нашої участі», – сказав він.

Адвокат також підтвердив, що готовий до зміни статусу підзахисного.

«Звісно, ми готові відстоювати свою позицію у межах законодавства, але я вважаю, що зміна статусу буде трошки суб'єктивна. Ми готові до будь-яких змін нашого статусу», – наголосив він.

Нагадаємо, увечері 18 жовтня в Харкові автомобіль Lexus, який їхав на червоне світло, вилетів на тротуар та перекинувся. Внаслідок ДТП загинули 5 осіб, ще 6 отримали поранення різного ступеню тяжкості, серед них двоє жінок перебувають у дуже важкому стані.

За кермом Lexus перебувала 20-річна Олена Зайцева. Тепер їй загрожує 10 років ув'язнення.

Попри те, з'ясувалося, що водійка Lexus під час аварії брала участь у перегонах на момент скоєння аварії і перебувала під наркотикамиВизнавати свою провину дівчина відмовилась. Суд залишив її під вартою на 60 діб без права внесення застави.

Непроста ситуація і з водієм Volkswagen. Захист і сім'я Зайцевої вважають, що в ДТП винен саме він. За версією адвоката, чоловік зупинився за стоп-лінією і почав рухатися на жовтий сигнал світлофора. Крім цього, в поліції Харківської області стверджують, що статус водія Touareg, який проходить як свідок, може змінитися.

Як писав «Вголос», у суботу ввечері в центрі Харкова провели слідчий експеримент у справі про смертельну ДТП за участю Олени Зайцевої.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ