У жовтні 2017 року дворазова олімпійська чемпіонка Ігор-1992 року українка Тетяна Гуцу на своїй сторінці в Facebook опублікувала повідомлення, в якому заявила, що була зґвалтована Щербо. За словами спортсменки, злочин стався в 1991 році в німецькому Штутгарті, коли їй було 15 років. Гуцу та Щербо разом виступали за збірну СРСР зі спортивної гімнастики і за об'єднану команду на Олімпіаді 1992 року в Барселоні.

«Єдине, що можу сказати – я подав на неї до суду. Це природно, це зрозуміло було з самого початку – я готувався з адвокатами, тому в лютому вже буде перше слухання», – заявив Щербо в ефірі телеканалу «Білорусь 1».

Він також уточнив, що справою займається суд Лас-Вегаса. За словами Щербо, «зараз цей процес йде».

Щербо зазначив, що у випадку з обвинуваченнями у його бік виправдовування «не має ніякого сенсу», тому що зараз будь-яка людина «може сказати все, що завгодно». При цьому «довести все одно нічого тут неможливо, і люди будуть думати, як вони хочуть», переконаний спортсмен.

«Тому, як суд пройде, як все це закінчиться, якщо захочеться комусь дізнатися якісь подробиці про ту брехню, яку вона (Гуцу) говорить, нестикування, все, що було сказано неадекватною людиною – тоді можна. А зараз що говорити ? Нічого», – додав Щербо.

Раніше Тетяна Гуцу заявила, що почне судовий процес проти Віталія Щербо, якого раніше вона звинуватила в зґвалтуванні.

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ