Про це йдеться у відповіді прес-служби «Укрзалізниці» на інформаційний запит кореспондента «Вголосу».

«Поїзд не блокувався, його відправлення не було можливим через відсутність контролю поїзною бригадою стюардів проїзних документів та документів, що посвідчують особу у пасажирів, відповідно до вимог посадових обов'язків та нормативних документів, що регламентують порядок посадки пасажирів до поїзда. А відтак працівники поїзної бригади не потребували жодних наказів чи вказівок для зупинки відправки поїзда № 715. Враховуючи викладене, повідомляється, що поїзна бригада діяла відповідно до покладених обов'язків та в межах компетенції», – йдеться у повідомленні.

Як писав «Вголос», поїзд Інтерсіті «Перемишль-Київ», в якому 10 вересня мав приїхати в Україну Михеїл Саакашвілі, з невідомих причин затримали на вокзалі у польському Перемишлі.

У затримці поїзда Саакашвілі звинуватив міністра інфраструктури України Володимира Омеляна та міністра МВС Арсена Авакова, які виконують укази президента Петра Порошенка.

«Зараз у європейському місті зупинений поїзд «Інтерсіті». Потяг затримується через якусь незрозумілу перевірку квитків. Зупинити поїзд на території іноземної держави міг лише барига. Порошенко виставив Україну на посміховисько. Він збожеволів, невже настільки не хоче втрачати доступ до корита. Над нами вся Польща сміятиметься», – заявляв Саакашвілі.

Нагадаємо, Саакашвілі затримали 8 грудня в квартирі одного з його прихильників. Його підозрюють за статтею Кримінального кодексу України у «сприянні учасникам злочинних організацій та укритті їхньої злочинної діяльності».

Також Апеляційний суд Києва частково задовольнив клопотання Генеральної прокуратури України, призначивши екс-президенту Грузії і лідеру партії «Рух нових сил» Міхеїлу Саакашвілі запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту з 22:00 до 7:00.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ