Про це повідомляє Інтерфакс

«Дуже стурбований погіршенням здоров'я кримського письменника/кінорежисера Олега Сенцова, який голодує у російській в'язниці. Я повторюю свій заклик до його звільнення. Негайного», - зазначив А. Дезір.

Як писав «Вголос», сьогодні головний редактор радіостанції «Ехо Москви» Олексій Венедиктов повідомив, що у Кремлі отримали лист матері Олега Сенцова з проханням помилувати сина.

Згодом речник російського лідера Дмитро Пєсков підтвердив отримання такого листа.

Нагадаємо, 13 липня Людмила Сенцова, мати режисера Олега Сенцова, якого російська влада незаконно утримує в колонії, закликала Путіна «проявити милосердя і помилувати сина, не губити його життя і життя його близьких».

Напередодні адвокат Дмитро Дінзе повідомив, що в Сенцова пульс уповільнився до близько 40 ударів на хвилину, у в’язня погано з серцем, але на лікарню він не погоджується.

Попри це у Федеральній службі виконання покарань РФ знову заявили про «задовільний» стан здоров’я Сенцова.

Двоюрідна сестра Олега Сенцова Наталія Каплан підтвердила значне погіршення стану брата.

Як відомо, 14 травня незаконно засуджений в Росії Олег Сенцов почав безстрокове голодування, вимогою якого є звільнення українських бранців Кремля. 

Український режисер Олег Сенцов сказав, що голодуватиме навіть до фатального кінця.

Нагадаємо, Уповноважений Верховної Ради України Людмила Денісова заявила, що керівництво російської колонії не пустило її на зустріч із Олегом Сенцовим та відмовилось надавати будь-яку інформацію. Російський омбудсмен Тетяна Москалькова стверджує, що він припинив голодування.

Окрім того, 5 липня двоюрідна сестра незаконно засудженого в Росії Олега Сенцова вперше за 4 роки зустрілась з братом.

Згодом сестра повідомила, що український режисер, який голодує в російській колонії, знаходиться на межі життя і смерті.

31 липня у Росії  священику не дозволили відвідати незаконно засудженого українського режисера Олега Сенцова.

4 липня українського незаконно увязненого, режисера Олега Сенцова, у російській колонії міста Лабитнангі відвідав місцевий священик Богдан Василюк. Однак бранець Кремля відмовився йому сповідатися.

Водночас, МЗС України вкотре вимагає від Росії звільнити Сенцова і Балуха.

Всього в Росії та анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму нібито за шпигунство.

ІА "Вголос": НОВИНИ