Про це повідомляється у заяві речниці Держдепартаменту Хезер Науерт.

«Після застосування нервового агента «Новічок» у спробі вбивства громадянина Великої Британії Сергія Скрипаля та його дочки Юлії Скріпаль, Сполучені Штати, 6 серпня 2018 року, визначили згідно із Актом від 1991 року про боротьбу з хімічною та біологічною зброєю та ліквідацією бойових дій (CBW Act), що Уряд Російської Федерації використовував хімічну або біологічну зброю в порушення міжнародного права або використовував смертельну хімічну чи біологічну зброю проти власних громадян», - йдеться у заяві прес-секретаря Держдепартаменту США.

Очікується, що ці санкції наберуть чинності приблизно 22 серпня 2018 року.

Нагадаємо, екс-співробітника ГРУ РФ Сергія Скрипаля та його доньку Юлію отруїли нервово-паралітичним газом у власному будинку в Британії.

Британська розвідка вважає, що нервово-паралітична речовина «Новічок» виготовлена на російській військовій дослідницькій базі у Саратовській області.

Ситуація навколо отруєння Сергія і Юлію Скрипалів призвела до дипломатичного конфлікту між Британією і Росією. У зв’язку з цим прем'єр-міністр Великобританії Тереза ​​Мей оголосила про вислання 23 російських дипломатів. Зараз низка країн, включаючи Україну, вирішили видворити російських дипломатів у зв'язку з отруєнням колишнього російського розвідника Скрипаля та його доньки.

Раніше племінниця колишнього шпигуна РФ Сергія Скрипаля – Вікторія Скрипаль – заявила, що російські спецслужби абсолютно не причетні до отруєння: «це суто побутове отруєння».

Сергію та Юлії Скрипалям запропонують жити в США під іншими іменами, щоб захистити їх від подальших спроб вбивства.

ІА "Вголос": НОВИНИ