Кримінальне провадження, в якому екс-президент України Віктор Янукович, колишній глава МВС Віталій Захарченко і екс-глава Служби безпеки України Олександр Якименко звинувачуються в причетності до розстрілів на Майдані Незалежності в лютому 2014 року, буде передано в суд наприкінці вересня нинішнього року. Про це заявив генеральний прокурор Юрій Луценко під час форуму «Ялтинська європейська стратегія», - пише «112 Україна».

«Можу з гордістю доповісти, що ми зробили те, що від нас вимагало суспільство. Ми сьогодні знаходимося в країні, де в суді судять екс-президента Януковича за державну зраду. І це сигнал не для Януковича, це сигнал для всіх високопосадовців, які є сьогодні, і будуть завтра… Ми фактично закінчили майже всі справи щодо оточення Януковича. Наступає фаза судових процесів. Я можу сказати, що 116 осіб сьогодні знаходяться в судах по справах Майдану, в тому числі вбивці. Наприкінці цього місяця ми подамо до суду справу про тих, хто давав наказ стріляти. За нашою версією це екс-президент Янукович, екс-керівник МВС Захарченко, екс-керівник СБУ  Якименко. Дякую департаменту спецрозслідувань пана Горбатюка», - зазначив він.

Раніше «Вголос» писав, що Солом'янський райсуд Києва повернув прокуратурі обвинувальний акт у кримінальному провадженні про незаконну передачу зброї тітушкам для розстрілу активістів Євромайдану у лютому 2014 року.

ІА "Вголос": НОВИНИ