Про це повідомив ненеральний прокуратур України Юрій Луценко.

«Відвідав постраждалу Катерину Гандзюк. Стан важкий. Але дух як завжди незламний», - написав він на своїй сторінці у Facebook.

Також генпрокурор зазначив, що «почув її версії причин нападу».

«З огляду на це прийняв рішення передати слідство до центрального апарату СБУ», - додав Луценко.

Очільник ГПУ також повідомив, що у звязку з серією нападів на громадських активістів останніми днями запланував проведення координаційної наради правоохоронних структур.

Нагадаємо, сьогодні, 2 серпня, голова Центру інформації про права людини Тетяна Печончик заявила, що до нападу на херсонську активістку Катерину Гандзюк можуть бути причетні працівники місцевої поліції.

Як раніше повідомлялося, близько 08:30 ранку 31 липня Катерина Гандзюк вийшла з під’їзду. Із кущів їй назустріч вийшов невідомий чоловік років 20-25, який тримав у руках ємність із рідиною. Невідомий вилив рідину, попередньо кислоту, в обличчя жінки, після чого втік. Потерпілу з опіками доставили в лікарню.

Правоохоронці перекваліфікували напад і обливання кислотою працівниці Херсонської міської ради з хуліганства на тяжкі тілесні ушкодження з метою залякування.

Згодом, літак ДСНС транспортував до Києва постраждалу Катерину Гандзюк. Їй також надали державну охорону.

Також журналісти оприлюднили фоторобот нападника, який облив сірчаної кислотою співробітницю Херсонської міської ради Катерину Гандзюк, і оголосили винагороду.  Сьогодні, 3 серпня, постраждалу оперують у Київському опіковому центрі.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ