Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури закрив справу про розкрадання коштів проти сина міністра внутрішніх справ Олександра Авакова та екс-заступника міністра Сергія Чеботаря.

Це підтвердив очільник САП Назар Холодницький, передає Українська правда.

«Я про це рішення дізнався лише вчора (11 липня - ред.) увечері. Зараз розбираємося», – пояснив він.

За словами Холодницького, це було рішення старшого групи прокурорів.

«Тепер на мої обурення працівники відповідають, що можуть це сприймати, як тиск. НАБУ хотіло незалежних прокурорів – отримало», – наголосив голова САП.

Як повідомили джерела видання у НАБУ, підозрюваним у розкраданні коштів лишається третій фігурант справи. Це представник фірми-переможця тендеру на постачання рюкзаків Володимир Литвин.

Йому слідство інкримінує привласнення майна та підробку документів.

За інформацією «Радіо Свобода», Литвин визнав провину у шахрайстві та підробці документів.

Як відомо, 31 жовтня детективи Національного антикорупційного бюро України вручили підозру сину глави МВС Арсена Авакова Олександру, екс-заступнику глави МВС Сергію Чеботарю і Володимиру Литвину, який у 2014 році керував ІТ-компанією «Turboseo». Їх підозрюють в розтраті під час закупівель рюкзаків Міністерством внутрішніх справ в 2014-2015 роках.

У НАБУ вважають, що тоді відомство могло втратити до 14 млн грн. Підозрюваним у «справі рюкзаків МВС» загрожує від 7 до 12 років з конфіскацією майна. При тому, що рюкзаки МВС закупило по 2799 грн, тоді як вартість їх пошиття становила 555 грн.

Солом’янський райсуд Києва 1 листопада обрав запобіжний захід Олександру Авакову, відпустивши під особисте зобов’язання і постановив носити електронний браслет. У свою чергу, прокурор у суді зазначав, що підозрювані можуть впливати на розслідування.

ІА "Вголос": НОВИНИ